Goda små brytbröd som är enkla att göra och blir väldigt fina. Perfekta att servera till en fin middag. Grejen med brytbröd är att de får jäsa och gräddas tätt ihop på en plåt, vilket även sparar tid då man slipper grädda flera plåtar.
225 °C i mitten av ugnen i 6-8 minuter med över- och undervärme
Så här bakar du brytbröd:
Variationstips:
Garnera vissa bullar med vallmofrön och vissa med sesamfrön och/eller solrosfrön i något mönster så blir brödet ännu mera dekorativt och roligt när gästerna får välja.
Hållbarhet och förvaring:
Brytbrödet är godast färskt så ät helst samma dag eller frys in det så fort det svalnat. Håller sig minst 3 månader i frysen.
Tror hade blivit bäst med bara 5 dl vetemjöl special, 6 dl blir degen mycket torr, bullarna inte så saftiga och inte heller mjuka, Även om man använder 6 dl vs då räcker inte degen till 24 st.
Då måste bullarna bara väldigt små, ca. 50- 47 gr deg och inte ens det.
Fick göra hela satsen på nytt.
⭐
webmaster
💬Svar till
Petter
✏️Skrivet av Susanne
Tack för tips! Annars skulle jag nog rekommendera att bara hälla i lite pepparkakskryddor i degen, det är ju lite enklare kanske och det är ju kryddorna som ger den karaktäristiska pepparkakssmaken. Så ett tips är att ta ingefära, kanel och kryddnejlika som är de kryddor som ger pepparkakssmak. Kanske 2 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk kryddnejlika blir bra.
✏️Skrivet av Petter
Jag provade att blanda lite överbliven pepparkaksdeg (ca 100 g) i degen. Det blev lite juligt (mängden var nog rätt lagom, för man anade bara lite i bakgrunden). Själv blev jag inte så nöjd, men det blev de två andra personerna som testade. Det tål att utvecklas. Nästa gång ska jag prova att blanda i pepparkaksdegen direkt i vätskan, och ta bort honungen.
⭐
webmaster
💬Svar till
Åsa
✏️Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar både brytbrödet och kantarellsoppan! Bra tips att kombinera dem, det har jag inte gjort själv! Tack för att du skrev! :)
✏️Skrivet av Åsa
Jag bakade det här brödet i kväll och matchade det med din kantarellsoppa som är en gammal favorit. Supergott och enkelt att göra oxå!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl