Pannacotta
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl strösocker
- 2 st gelatinblad
Garnering:
- säsongens bär eller frukt
- ev. citronmeliss
Utrustning:
- 6 st portionsglas
- ev. doseringstratt
Gör pannacotta så här:
-
Lägg gelatinbladen i blöt.
- 2 st gelatinblad
-
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 1 st vaniljstång
-
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
-
Fiska upp vaniljstången (och släng den).
-
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)
Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
-
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
(När man häller upp pannacottasmeten kan man för att undvika att det rinner efter kanten t.ex. använda en doseringstratt, vanlig tratt eller en såsslev.)
-
Strö över (tinade) bär eller frukt samt eventuellt citronmeliss. Servera.
- säsongens bär eller frukt
- ev. citronmeliss
Serveringstips:
LCHF Tips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt | Nyår |
⭐ webmaster
Tacksam för svar mvh Ingalill Danielssom tack på förhand