Pasta carbonara

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt med hela ägg och grädde som blir extra gott.
pasta carbonara
Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och en mycket god variant på denna klassiska maträtt.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (218 g): 591 kalorier, 57 g kolhydrater, 27 g fett, 27 g protein

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.

  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Italienskt | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Dacke
Riktigt gott. Alla hemma älskade denna carbonara. Ett tips är att spara stekflottet efter bacon och steka lök i det. Jag kan lova att ingen här hemma tänkte på att det inte är äkta;)
✏️ Skrivet av Kim Juhlin
I klassisk Carbonara ska det vara griskind, och ingen grädde.
✏️ Skrivet av Karin Norén
Hej gjorde ditt recept på carbonara så gott, hamnar oftast på dina recept när jag söker en specifikt maträtt du är bäst, överskådligt och tydliga. Tack
✏️ Skrivet av Tomas
Det här är ingen carbonara. En billig kopia...
✏️ Skrivet av Julianne Hahn
Det här receptet var perfekt för oss. Jag gillar upplägget med steg för steg bilderna. Tack

Visa alla kommentarer