Mycket goda solrosfrallor som är små bröd med solrosfrön som har fått högsta betyg av mina middagsgäster! Passar bra som frukostbröd, måltidsbröd eller bröd till soppa.
Tid: ca 2 timmar
24 st
Näringsvärde per bröd (68 g): 187 kalorier, 26 g kolhydrater, 7 g fett, 5 g protein
250 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Servera med smör och ost.
GI Tips:
Byt ut vetemjölet mot hälften grovt rågmjöl eller grahamsmjöl eller fullkornsdinkel och resten siktat dinkelmjöl. Rågsikten kan bytas ut mot fint rågmjöl.
Variationstips:
Vetemjöl och rågsikt kan bytas ut mot andra mjölsorter efter tycke och smak. Sirap kan bytas ut mot honung eller strösocker.
Varsågod! :) Jag tror det går bra med bara rågsikt också, de kommer bli lite mörkare i färgen bara. Skriv gärna hur det blev om du provar!
✏️Skrivet av Esma
Tack för bra beskrivning, tips och information du skriver med dina recept. Har en fråga om solrosfrallor om jag kan använda bara rågsikt jag menar att det blir ca 13-14 dl av rågsikt isf rågsikt + vetemjöl??
⭐
webmaster
💬Svar till
Renate
✏️Skrivet av Susanne
Ja visst är de goda! Och praktiska att ta med! Blir själv faktiskt förvånad över hur goda de varje gång jag bakar dem när jag inte gjort dem på något år eller så. :)
✏️Skrivet av Renate
Oj,vilka goda frallor! Bakade dem till en utflykt och det vat bara toppen.......
⭐
webmaster
💬Svar till
Sofia
✏️Skrivet av Susanne
Det kan man säkert göra, du kan säkert ta 2 tsk också. Man kan även ta mera salt.