Kall paprikasås

Superenkelt recept på en fantastiskt god kall paprikasås med ajvar relish som tar mindre än 5 minuter att göra. Paprikasåsen passar till det mesta. God till kött, gärna grillat, pastasallad, kyckling m.m.
Kall paprikasås
Mycket god kall paprikasås serverad, dekorerad med en persiljekvist.
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (141 g): 353 kalorier, 7 g kolhydrater, 36 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche (eller något av alternativen), ajvar relish och salt i en skål.

    Rör om till en jämn blandning. Smaka av och tillsätt ev. mera salt eller mera ajvar relish efter behag.

    Låt stå i kylskåp fram till servering.

    crème fraiche, ajvar relish och salt
    Crème fraiche, ajvar relish och salt.
    paprikasåsen blandad och klar
    Paprikasåsen blandad och klar.

servera Serveringstips:

Servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Mycket god till pastasallad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig ca 5 dagar i kylskåp. Täck med plastfolie eller förvara i burk med lock.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Klicka på "ajvar relish" i ingredienslistan för mer info om vad det är och bild.
✏️ Skrivet av Emma
vad är ajvar relish för något?
✏️ Skrivet av Nathie, Sandra, Miranda
Skitgod om man har i mycket vitlök och paprikakrydda.. och en litn del vitpeppar. :)
✏️ Skrivet av Jenny
Mycket god!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest