Ajvar relish

ajvar relish
Ajvar relish är en grönsaksröra. Det finns mild och stark.

Ajvar relish är en grönsaksröra som innehåller paprika, aubergine, olja, socker, salt, vitlök och vinäger.

I butiken finns det ofta två sorter - mild och stark. Tänk på att köpa den milda om inget annat anges i receptet.

Ajvar består till största del av rostad paprika och aubergine. Ajvar kan användas som kallt tillbehör till kött, i grytor eller till kalla såser.

Relish är ett samlingsnamn för en fyllig och smakrik grönsaksröra. Ajvar är en traditionell Relish i köken på Balkan.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Läs innehållsförteckningen. Vissa sorter innehåller tillsatser, andra inte.

röd flagga Laktosfritt:  Nej

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ajvar relish.

Energi: 78 kcal
Kolhydrater: 11 g
Protein: 1.5 g
Fett: 4 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland glasburkar och konserver.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig oöppnad i rumstemperatur ca 2 år från inköpsdatum. Öppnad burk förvaras i kylskåp. Se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 20 kr för en glasburk

Byt ut Ersätt med:

Andra sorters relisher (grönsaksröror).

Vad väger ajvar relish?

Måttomvandla ajvar relish mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

ajvarkyckling

Ajvarkyckling

Recept på Ajvarkyckling. Mycket gott och mycket enkelt, endast 10 minuters jobb. Sedan sköter ugnen resten.

klocka Tid: 75 min varav 65 min i ugnen
Kall paprikasås

Kall paprikasås

Superenkelt recept på en supergod kall paprikasås som rörs ihop på mindre än 5 min. Gott till grillat, kött, fisk och fågel.

klocka Tid: 5 minuter

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest