Spaghetti

spaghetti
Spaghetti

Spaghetti är pasta i formen av långa runda smala stavar.

Koktiden för spaghetti varierar. Läs på förpackningen.

Koka helst spaghettin al dente, det innebär oftast den kortaste tiden i tidsintervallet som står angivet på paketet. Då får man ett visst tuggmotstånd kvar.

Spagetti är en försvenskad stavning av spaghetti.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av spaghetti.

Energi: 359 kcal
Kolhydrater: 72 g
Protein: 13 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

spaghetti

Tummen upp GI tips:

Välj fullkornsspaghetti. Tänk på att inte koka för länge, kokar man för länge blir GI högre.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig oftast flera år. Se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Annan pasta.
Italiensk köttfärssås

Italiensk köttfärssås

Recept på en italiensk lyxigare köttfärssås med rött vin och timjan. Mycket gott och enkelt. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 25 min
pasta carbonara

Pasta carbonara

Recept på krämig och god pasta carbonara som görs enkelt med hela ägg och grädde. Därmed blir det inga överblivna äggvitor.

klocka Tid: 25 minuter

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest