Tranbärsyoghurtglass

Recept på god och enkel yoghurtglass med tranbärsjuice.
tranbärsyoghurtglass
Tranbärsyoghurtglass, gott och enkelt recept med tranbärsjuice och turkisk yoghurt.
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: 5 min + 25 min med glassmaskin
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (263 g): 326 kalorier, 16 g kolhydrater, 25 g fett, 9 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Mät upp yoghurt och tranbärsjuice i en bunke.

    Rör om till en jämn smet med sked eller använd elvisp.

    instruktion steg 1.1 tranbärsyoghurtglass
    Yoghurt och tranbärsjuice.
    instruktion steg 1.2 tranbärsyoghurtglass
    Blanda ihop.
  2. Hacka chokladen i små bitar. Rör ner den.

    Smaka på smeten. Tillsätt socker om du tycker den är för syrlig.

    instruktion steg 2.1 tranbärsyoghurtglass
    Hackad choklad.
    instruktion steg 2.2 tranbärsyoghurtglass
    Glass-smeten klar.
  3. Kör igång glassmaskinen och häll i smeten. Låt glassmaskinen köra tills det blivit glass.

    Ställ under tiden in serveringsglasen i frysen (det gör stor skillnad, annars så smälter glassen väldigt fort).

    Servera glassen i serveringslasen.

    instruktion steg 3.1 tranbärsyoghurtglass
    Glassmaskin.
    instruktion steg 3.2 tranbärsyoghurtglass
    Färdig glass.

relaterade artiklar Läs gärna:

glödlampa Tips & tricks:

Det går att göra yoghurtglass utan glassmaskin men glassen blir ganska isig och hård (det går bättre om det är mera vispgrädde i glassen än bara yoghurt). För att få den så bra som möjligt, häll glassmeten i en burk och ställ in i frysen, rör sedan i glassen en gång i halvtimmen tills den frusit ihop.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Köp tranbärsjuice utan tillsatser.

byt ut Variationstips:

Byt ut tranbärsjuice mot svartvinbärsjuice. Vill man ha en krämigare glass kan man byta ut en del av yoghurten mot vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen kan frysas in men kan få en isig konsistens. Den är godast direkt från glassmaskinen.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest