Hallonglass
Ingredienser:
Glass:
- 250 g hallon frysta eller färska
- 3 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 3 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Ev: Servering:
- ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
Utrustning:
- ev. glassmaskin
Gör så här:
-
Låt hallonen tina helt eller halvt.
Mixa hallonen till en slät smet.
- 250 g hallon frysta eller färska
-
Vispa grädden medelhårt.
- 3 dl vispgrädde
-
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker.
- 2 st ägg
- 3 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
-
Blanda ihop äggsmeten med de mixade hallonen och vispade grädden.
-
Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills maskinen tycker den är klar.
Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om var 30:e minut de första två timmarna. Frys ytterligare minst 1 timme.
-
Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Om du har frysta hallon låt även dessa tina. Tippa upp glassen i en form eller på ett fat. Lägg hallonen över glassen. Servera! Ät och njut!
- ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Tips & tricks:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glass | Glutenfritt | Sommarmat |
jag är allergisk
⭐ webmaster
Du kan ersätta hälften av grädden med turkisk yoghurt. Eftersom grädde får större volym när man vispar den kan du gärna ta lite mer turkisk yoghurt än volymen grädde du ersätter. Kanske ungefär 1.5 gånger mer.
När du vispar grädden kan du vispa den lite lösare. Men det är inte jättenoga.
Kul att du gillar min receptsajt! ;)
Tack för en fin sida förresten! :)