Saffransostkaka
En mycket god härlig ostkaka med smak av saffran. Passar perfekt till jul, nyår och påsk. Enkelt recept med liten arbetsinsats som måste provas!
Saffransostkaka serverad med vispad grädde och hallon.
Tid: 1 h och 20 minuter, varav 20 minuters jobb
6 portioner
Ingredienser:
Ostkaka:
Servering:
3 dl vispgrädde
3 dl färska eller frysta bär t.ex. hallon, blåbär, björnbär eller sylt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
175 °C i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
GI Tips:
Ostkakan har medel-GI, men lågt GI för att vara en efterrätt så ta gärna en bit med gott samvete.
Hållbarhet och förvaring:
Saffransostkakan är godast nygräddad men kan sparas i kylskåp upp till 5 dagar. Värm till ljummen i mikron före servering.
Recept och foto: Susanne Jarl
✏️ Skrivet av Tom Persson
2020-12-24 23:13
Hej kan man frysa denna kaka?
✏️ Skrivet av Kicki Pettersson
2020-02-22 19:34
Ostkaka
⭐
webmaster
💬
Svar till
ullbritt
✏️ Skrivet av Susanne
2016-12-28 23:48
Ja visst är den god! :) Roligt att du tyckte om saffransostkakan!
✏️ Skrivet av ullbritt
2016-12-25 22:40
Oväntat goda /ullbritt