225 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Servera gärna med kött, sås och grönsaker!
Tips & tricks:
Tänk på att inte göra för mycket klyftpotatis i en ugnsform för då är det lätt att potatisen blir mera kokt och inte så krispig. Helst ska man bara ha ett lager i formen så får de fin färg och krispig yta.
Planeringstips:
Potatisen kan förberedas. Skär i klyftor och lägg i vatten (för att de inte ska missfärgas) och ställ i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven klyftpotatis håller sig i kylskåp ca 5 dagar men blir inte lika god då den värms upp igen. Krispigheten försvinner.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl