Grekisk kyckling
Mycket god grekisk kyckling som kan stekas eller grillas. God även att äta kall och kan då serveras i en sallad.
Grillad grekisk kyckling med grillade tillbehör: zucchini och paprika.
Tid: 15 min jobb + 1 timme marinering
4 portioner
Näringsvärde per portion (306 g): 356 kalorier, 4 g kolhydrater, 15 g fett, 51 g protein
Ingredienser:
Marinad:
Utrustning:
Gör så här:
Serveringstips:
Servera med t.ex. kokt bulgur och grönsaker.
Tips & tricks:
Gott att äta kallt. Gör en gärna en pasta eller bulgursallad med kalla bitar av kycklingen i.
GI Tips:
Grekisk kyckling har lågt GI. Servera med fullkornsprodukter och grönsaker.
LCHF Tips:
Grekisk kyckling är perfekt LCHF-mat. Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.
Variationstips:
Vill man göra grillspett så kan man trä upp det marinerade köttet på blötlagda träpinnar.
Hållbarhet och förvaring:
Grekisk kyckling håller sig i kylen minst 5 dygn.
Recept och foto: Susanne Jarl
⭐
webmaster
💬
Svar till
Kristina
✏️ Skrivet av Susanne
2018-06-12 02:46
Trevligt att du tycker det och tack för att du skrev! 😊
✏️ Skrivet av Kristina
2018-06-07 19:46
Mycket gott recept! Jag måste säga att alla dina recept är mycket goda, tack!