Vårgårda puffat rostat ris

Vårgårda ris
En påse Vårgårda ris från varumärket Axa.

Vårgårda ris är rundkornigt ris som är skalat, puffat och rostat.

Vårgårda ris kan användas i olika bakverk och godis, t.ex. rischoklad. Det är även gott i marängsmet i t.ex. tårtbottnar.

Det går också att äta vårgårdariset som müsli till fil eller yoghurt.

Namnet kommer från Vårgårda kvarn i Västergötland med anor från 1870-talet.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vårgårda puffat rostat ris.

Energi: 370 kcal
Kolhydrater: 87 g
Protein: 6.5 g
Fett: 0.1 g
Fibrer: 1 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Du hittar det oftast bland flingor eller i närheten av bakingredienser.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvaras torrt i rumstemperatur, håller sig minst ett år, läs på förpackningen.

Sedlar Pris:

En stor påse på 250 g kostar ca 25 kr.

Byt ut Ersätt med:

Cornflakes, kokoschips, mandelspån.

Vad väger vårgårda puffat rostat ris?

1 dl 10 g
100 g 1 liter

Måttomvandla vårgårda puffat rostat ris mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Marängkrisptårta

Marängkrisptårta

Recept på marängkrisptårta. En ljuvligt god marängtårta med en fantastisk citronsmörkräm som fyllning. Toppad med vispad grädde och choklad.

klocka Tid: 2,5 timmar varav 1 timmes jobb.
rischoklad

Rischoklad

Recept på superenkelt godis som både är gott och billigt. Passar bra som julgodis eller när som helst annars.

klocka Tid: ca 15-30 min beroende på hur mycket man gör
sockerkrisp

Sockerkrisp

Mycket enkelt recept på gott och billigt godis som du enkelt gör med puffat ris och socker i en stekpanna.

klocka Tid: 30 minuter

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest