Ricottapaj
Mycket god, vacker och lyxig förrätt som går bra att förbereda. Ricottaost har en len och gräddig smak. Servera gärna med gravad lax! Supergott!
Ricottapaj är en lyxig paj till förrätt. Servera gärna med gravad eller kallrökt lax eller lufttorkad skinka.
Tid: 1 timme + minst 3-4 timmar i kylskåp
8-10 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
Garnering:
Servering:
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
Pajdegen: 225 °C i mitten av ugnen i ca 8 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Planeringstips:
Gör pajen dagen innan servering. Gör garneringen någon timme före servering.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn men garneringen kan se lite vissen ut.
Recept och foto: Susanne Jarl
✏️ Skrivet av Jolene
2013-01-06 02:27
Gjorde den här på nyårsafton. Alla gäster tyckte om den. Tack!
💬
Svar till
Stina
✏️ Skrivet av Stina igen
2013-01-05 17:37
Posten är anmäld och väntar på att godkännas
eller tas bort.
✏️ Skrivet av Stina
2013-01-05 17:32
Posten är anmäld och väntar på att godkännas
eller tas bort.
✏️ Skrivet av Stina
2013-01-05 16:15
Posten är anmäld och väntar på att godkännas
eller tas bort.