Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i ca 0.5-1 cm tjocka skivor. Sprid ut dem i en ugnsform.
Strö över sötströ och kanel över rabarbern.
(Mängden sötströ beror lite på hur sur rabarbern är och hur syrlig paj du vill ha. Kanelmängden är inte så noga, strö över lite bara.)
Blanda mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.
Tillsätt smöret i tunna skivor eller mindre bitar och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp.
Om smöret är kylskåpskallt, skär upp det i tunna skivor eller mindre bitar och låt ligga framme 5 minuter så blir det mjukt.
Fördela smuldegen över rabarbern.
Grädda mitt i ugnen i 175 °C i ca 25 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska få lite färg utan att bli bränd.
Låt pajen svalna. Vispa grädden och servera rabarberpajen med vispad grädde.
Recept och foto: Susanne Jarl
| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |
Det är frivilligt att ange sin epostadress.
Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM!
Din epostadress används till att:
Det är frivilligt att sätta betyg.
Sätt endast betyg om du gjort receptet.
Förklara varför du satt det betyg du satt.
Visa alla kommentarer