En ljuvligt god mandelchokladtårta. Mjuka mandelmarängbottnar med en len vaniljsmörkräm mellan toppad med mjuk chokladganache och hackad mandel. En vacker, lättbakad och underbart god tårta. Den påminner om "Almondy" men blir godare. Går bra att förbereda och håller sig länge i kylskåp.
Tid: ca 2 timmar
10-12 bitar
Näringsvärde per bit (92 g): 424 kalorier, 24 g kolhydrater, 34 g fett, 7 g protein, 1 g fibrer
175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring:
Den här tårtan håller sig otroligt bra, minst 2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen och den ser fortfarande superfräsch ut och smakar bra. Den är mjuk och går faktiskt att äta direkt när man tar den ur frysen, men låt den gärna stå framme ca 15 minuter före servering.