Blanda yoghurt med kardemumma och eventuellt florsocker. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering.
Toppa gärna yoghurten med nymalen kardemumma.
Serveringstips:
Servera till mjuka kakor eller bär t.ex. banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.
GI Tips:
Ta inget florsocker så har kardemummayoghurten ett väldigt lågt GI.
Variationstips:
Byt ut turkiska yoghurten mot grekisk yoghurt eller medelhavsyoghurt, men ta helst samma fetthalt, 10%.
Planeringstips:
Gör kardemummayoghurten några timmar eller mer innan serverings så sätter sig smaken bättre.
Hållbarhet och förvaring:
Kardemummayoghurten håller sig 3-5 dagar i kylskåp.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl