Jättegod gryta för den som gillar bambuskott och lite asiatisk smak. Receptet är inspirerat av en varmrätt jag åt på en Mongolisk restaurang. Enkelt recept med mycket god smak från bland annat ingefära, där fläskköttet blir väldigt mört och fint och verkligen kommer till sin rätt!
Nej, jag inte tänkte om nötkött men det syns att jag misstog det för vad kallas "bogblad" som används ofta för att laga fläskgryta i Tyskland och som behöver mer tid att koka.
Jag skulle ha frågat Wikipedia innan:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%A4skk%C3%B6tt
Jag förstår nu att det måste koka bara några minuter, man kan väl också steka kotletter från detta kött.
Tack för en jättebra sajt, Susanne, och Gott Nytt År!
Hans
⭐
webmaster
💬Svar till
Hans
✏️Skrivet av Susanne
Fläskkarré är väldigt mört och fint kött som inte behöver kokas länge för att bli mjukt precis som griskött i allmänhet. Kanske har du översatt fel och tänker på något nötkött (kött från nötkreatur)? Fläskkarré är alltså kött från gris och det är benfri fläskkarré jag menar som man skär i små bitar i detta recept.
✏️Skrivet av Hans
Hej!
Jag har en fråga beträffande koktiden av denna gryta. Steka och koka för bara några minuter syns att vara lagom för fläskfilé. Men om det gäller fläskkarré jag skulle anta att den måste koka för en timme eller aven längre för att bli mjuk?
Hälsningar från Hannover, Tyskland
Hans
(Ursäkta för eventuella fel, jag inte är svensk och min svenska är inte alls perfekt. Kanske jag bara gör ett fel med att översätta "karré"?)
⭐
webmaster
💬Svar till
Harriet
✏️Skrivet av Susanne
Ja det går bra. Du kan ju blanda grädde och vatten istället eller ta mer grädde och göra den fetare om du vill. Dock blir ju inte grytan så typiskt asiatisk om man tar mycket grädde i den, så det blir ju inte riktigt samma sak men säkert gott det med.
✏️Skrivet av Harriet
Hejsan!
Går det att använda grädde istället för mjölk?
Man behöver ju inte så mycket redning om man har grädde.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl