Grova rågkakor
Goda och nyttiga grova rågkakor. Mycket enkla att baka om du använder köksmaskin.
Grova rågkakor. Mycket goda och nyttiga bröd. Enkelt recept.
Tid: 2,5 timmar varav 45 min jobb
4 st
Näringsvärde per rågkaka (334 g): 781 kalorier, 126 g kolhydrater, 18 g fett, 22 g protein
Ingredienser:
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
225 °C i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter med över- och undervärme200 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med varmluftsfunktion
Gör så här:
Serveringstips:
Servera gärna med smör, ost och paprika eller leverpastej och gurka.
GI Tips:
Använd dinkelmjöl istället för vanligt vetemjöl för att få så lågt GI som möjligt.
Hållbarhet och förvaring:
Rågkakorna håller sig i plastpåsar i rumstemperatur minst 5 dygn. Frys gärna in brödet, det håller sig då minst 6 månader.
Recept och foto: Susanne Jarl
✏️ Skrivet av Kim
2023-03-11 11:45
Kan man byta ut brödsirap till vanlig sirap eller strösocker alternativ farinsocker?
✏️ Skrivet av Linnea
2022-10-21 13:03
Nä, de här blev inte alls bra. Platta och kompakta, näst intill oätbara. De fick åka i soporna.
✏️ Skrivet av Samuel Milton
2021-01-29 20:39
Tack för receptet 😀
Jag bytte ut filen mot 4 dl laktosfri mjölk och 1 dl laktosfri grädde.
Tillsatte, kummin, anis och fänkål..
Såååå gott..
✏️ Skrivet av Jessica
2019-02-25 09:44
Bakade dom här i går det var en härlig deg att jobba med!!Rågkakorna blev mycket goda med mycket rågsmak kommer att baka dom här igen!!
✏️ Skrivet av Stefan
2017-06-08 20:23
Hej Susanne.
Varför brödsirap istället för vanlig ljus eller mörk sirap?