| Efterrätter | Julgodis | Nyårsrecept |

Chokladtryffel

Lyxigt chokladgodis som smälter i munnen. Enkelt recept som du kan smaksätta med din egen favoritlikör.

chokladtryffel recept

Underbar chokladtryffel. Enkelt recept

Klocka Tid: 1 timme, varav 30 min jobb.

Muffins ca 25 st

Du behöver:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör om till en jämn smet när chokladen smälter.

Rör ev. ner likör och ev. vaniljsocker beroende på vad du föredrar för smaker.

Häll chokladsmeten i en form eller burk ca 20 x 15 cm. Låt svalna och stelna i rumstemperatur.

Skär smeten i fyrkanter. Forma om du vill till kulor.

Häll kakaon i en liten skål. Rulla sedan bitarna i kakao.

Lägg dem i en burk med lock med smörpapper mellan lagren. Förvara i kylskåp.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Chokladtryffeln håller sig i kylskåp minst 2 veckor. Chokladtryfflarna kan också frysas in och håller sig då i ca 3 månader. Tänk på att låta dem tina långsamt i rumstemperatur och servera dem när de tinat och nått rumstemperatur.

gem Se även dessa recept