Hem > Recept > Lax- och limepasta Lax- och limepasta 💬 16 kommentarer Snabbt och enkelt recept med lax, lime och pasta. Du hinner göra såsen under tiden du kokar pastan så allt blir klart samtidigt på samma tid det tar att koka pastan. Enkelt, snabbt och gott recept på pasta med gravad lax och limesås. På bilden serverad med limeklyftor. Tid: 15 minuter 4 portioner Denna rätt är lämplig för matlådor. Ingredienser: 4 portioner pasta 2 dl crème fraiche 1-2 msk pressad lime 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar ev. 0,5 dl klippt dill fryst eller färsk 200 g gravad lax eller 200 g kallrökt lax Gör så här: Visa bilder steg för steg Koka pastan enligt anvisning på förpackning. Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt och vitpeppar i en kastrull. Tillsätt även eventuellt dill om du vill ha det, på bilderna har jag inte det. Vispa till en jämn smet. Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart.Smaka på såsen och tillsätt eventuellt mer lime eller kryddor.(Under tiden det kokar upp skär du laxen i strimlor, se nästa steg så är allt klart samtidigt.) Skär laxen i mindre bitar. Skrapa med kniven ovanpå så blir det lätt att få isär laxstrimlorna. Servera den kokta pastan med såsen och den gravade laxen.Servera gärna även med grönsaker och lime i klyftor. Hållbarhet och förvaring: Håller sig 5 dagar i kylen. Se även dessa recept | Fisk och skaldjur | Lunch | Snabbt & Lätt | Lax med hollandaisesås Gravlaxpasta Pasta med skinksås Pastasallad med salami och fetaost Pastagratäng Pastasås med kräftstjärtar Pasta carbonara Citronlax Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ✏️ Skrivet av Hesper 2024-02-27 18:45 Har inte smakat än men såsen verkar creme fraicheig. Tack för ett snabbt recept ,,,😍 ✏️ Skrivet av MAlte Condé 2024-01-31 10:04 nej vad fanstasktiskt detta var. Blev helt chockad när jag såg att gästerna gillade måltiden. Detta ska jag göra igen. wow wow wow dunder arbete ✏️ Skrivet av Son 2017-09-21 21:19 Går det bra att använda denna recept som matsäck? ⭐ webmaster 💬 Svar till Sebastian ✏️ Skrivet av Susanne 2016-12-03 00:08 Trevligt! Tack för att du skrev! ✏️ Skrivet av Sebastian 2016-12-02 19:47 Blir supergott, tack så mycket för receptet! Visa alla kommentarer
✏️ Skrivet av Hesper 2024-02-27 18:45 Har inte smakat än men såsen verkar creme fraicheig. Tack för ett snabbt recept ,,,😍
✏️ Skrivet av MAlte Condé 2024-01-31 10:04 nej vad fanstasktiskt detta var. Blev helt chockad när jag såg att gästerna gillade måltiden. Detta ska jag göra igen. wow wow wow dunder arbete
⭐ webmaster 💬 Svar till Sebastian ✏️ Skrivet av Susanne 2016-12-03 00:08 Trevligt! Tack för att du skrev!