Hem >
Recept > Äppelsmulpaj med knaprigt nöttäcke
Äppelsmulpaj med knaprigt nöttäcke
En mycket god äppelsmulpaj med kardemumma och ett knaprigt täcke med havregryn och hasselnötter. Så enkelt och så gott.
Äppelsmulpaj med knaprigt nöttäcke serverad med vispad grädde.
Tid: 45 minuter
6 portioner
Näringsvärde per portion (182 g): 484 kalorier, 45 g kolhydrater, 30 g fett, 6 g protein
Ingredienser:
Smuldeg:
Fyllning:
Serveringsförslag:
Vegetariskt
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
175 °C i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven äppelsmulpaj kan förvaras i kylskåp och håller sig minst en vecka. Går bra att värma i mikron så den blir ljummen vid servering.
Recept och foto: Susanne Jarl
✏️ Skrivet av Eva
2019-06-12 13:47
Har gjort denna pajen 2 gånger ,och blev lyckad båda gångerna, smulet är jättegott . Tack för bra och enkelt recept ☺️
✏️ Skrivet av Lantlig stil köksblandare
2015-04-29 22:41
Gud vad gott det blev:)
Tack för en underbar beskrivning!