Den godaste vaniljglassen gör du själv med detta enkla recept, med eller utan glassmaskin. Äkta glass med äkta råvaror utan tillsatser. Otroligt mycket godare än köpt.
Tid: 15 minuter + ca 20 min i glassmaskin eller 3-4 timmar i frysen
4 portioner
Näringsvärde per portion (115 g): 364 kalorier, 13 g kolhydrater, 33 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer
Använd äkta vispgrädde, med kort hållbarhet. Den med längre hållbarhet hettas upp till en högre temperatur och får en bismak av kokt grädde som inte är god.
LCHF Tips:
Byt ut strösocker mot sötströ.
Tips för att undvika tillsatser:
Fritt från tillsatser om du använder äkta vispgrädde.
Hållbarhet och förvaring:
Glassen håller sig i frysen i minst 3 månader. Tina den i kylskåp 1-2 timmar eller i rumstemperatur ca 30 minuter.
Jag har aldrig provat göra glass själv men den blev såååå bra! Den fick en riktig glasstruktur och smakade väldigt gotttt! Tack för receptet! Ska prova de andra glassrecepten med ;)
✏️Skrivet av Emilia
TACK!! min glass blev sååååå god och ännu bättre än köpt gräddglass!! jag kommer göra denhär glassen många gånger till
✏️Skrivet av taylor swift älskaren
blev typ brödigt men ändå gott!!!
✏️Skrivet av Lina
Älskar detta recept! Din receptsajt är den absolut bästa i Sverige, alla recept är helt klockrena!
✏️Skrivet av Anna
Oväntat gott. Höftade med florsocker och vaniljpulver, och det blev nog lite mer än i receptet, men verkligen ett toppenrecept. Inte det minsta isigt eller frostigt och riktig glasstruktur, även utan glassmaskin. Kommer definitivt göra detta många fler gånger. Tänker mig att det kan användas som grundrecept för andra smaker också.