Ps. Använde laktosfri mjölk
Vaniljkräm
Ingredienser:
- 2 dl mjölk
- 1-2 msk strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
- eller 2 msk majsstärkelse
- 2 st äggulor
- 3-5 krm vaniljpulver
- eller 1-2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
-
Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)
- 2 dl mjölk
- 1-2 msk strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
- eller 2 msk majsstärkelse
- 2 st äggulor
-
Vispa till en jämn smet.
-
Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.
(OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)
-
Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.
- 3-5 krm vaniljpulver
- eller 1-2 tsk vaniljsocker
- 3-5 krm vaniljpulver
-
Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)
Planeringstips:
| Tillbehör | Tårtor & bakelser |
Ps. Använde laktosfri mjölk