Snabbt och enkelt recept på en smulpaj med rabarber och jordgubbar som passar väldigt bra ihop. Den mycket goda rabarber- och jordgubbspajen går fort att göra tack vare smuldegen.
Tid: 45 minuter varav 25 min i ugnen
6 portioner
Näringsvärde per portion (190 g): 422 kalorier, 50 g kolhydrater, 22 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer
Ja tina dem helst först så du kan hälla bort en del vätska särskilt om det är mycket is så kan det bli för mycket vatten annars. Lite extra potatismjöl är att rekommendera.
✏️Skrivet av Monica Asplund
Frysta jordgubbar, funkar det om man tar i lite mer potatismjöl?
⭐
webmaster
💬Svar till
Kerstin
✏️Skrivet av Susanne
Det låter jättegott! Tack för tips!
✏️Skrivet av Kerstin
Jag hade inga rabarber men såg att svartavinbären mognat så jag fyllde pajform botten av dessa och färska jordgubbar ovanpå. Jag hittade en öppnad vitchoklad och hackade den och strödde över bären minskade på sockret som skulle strös över. I övrigt följde jag receptet. Det blev en mycket syrlig och god paj.
⭐
webmaster
💬Svar till
Elin
✏️Skrivet av Susanne
Nej men det kan bli blött i botten om man inte har det. Potatismjölet suger upp vätskan och gör den lite geléaktig vilket blir väldigt gott.