Den här tårtan blev direkt en av mina favoriter eftersom den är så otroligt enkel att göra och så oerhört god. Nöttårtan har en superenkel och saftig nötbotten med endast tre ingredienser. Denna toppas sedan med chokladgrädde där man bara vispar grädden och blandar i smaksättning. Oerhört enkelt och tårtan blir verkligen supergod! Nötbotten är dessutom glutenfri.
Tid: 70 minuter
ca 8-12 bitar
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 tårta = 12 bitar (69 g): 282 kalorier, 18 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein
Jag rekommenderar receptet! Det var enkelt och blev väldigt gott tyckte jag och alla gästerna.
✏️Skrivet av Taylor
Hej
Om man inte kan äta nånting som smakar kaffe, vad kan man byta ut det mot?
⭐
webmaster
💬Svar till
Susanne
✏️Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med förtydligande vad gäller volym av hasselnötsmjöl respektive hasselnötskärnor när man mal själv.
⭐
webmaster
💬Svar till
Elisabeth Haglund
✏️Skrivet av Susanne
Det beror på hur finmalet och "fluffigt" mjölet blir. Jag läser på Risentas hemsida att deras hasselnötsmjöl väger ca 50 g per deciliter. Då skulle det bli 3,3 dl. Jag har vägt när jag gjort receptet så utgå från vikten. Jag ser nu att jag uttryckt mig extremt otydligt i receptet. Det jag menar är 2,5 dl (hela) hasselnötter när man mal dem själv. Det får ju då en större volym när det är färdigmalt. Jag ska uppdatera receptet så det blir tydligt. Tack för att du uppmärksammade mig på detta!
✏️Skrivet av Elisabeth Haglund
Hej!
När jag mal hasselnötter blir inte 165 g lika med 2,5 dl. Snarare 4 dl. Vad är det som inte stämmer?