Kyckling i mustsås

Mycket gott med must i såsen! Passar perfekt till jul eller påsk!
Kyckling i julmustsås
Kyckling i julmustsås serverad med ugnstekt potatis och morötter.
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

Använd en stekpanna med lock.

Bryn kycklingen i matfett på båda sidor i en stekpanna. Lägg över filéerna på ett fat.

Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i stekpannan.

Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.

Servera gärna med ugnsstekt potatis och morötter kryddat med rosmarin som på bilden.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Sara
Otroligt gott. Detta recept ska göras flera gånger. Hade inte tillräckligt med creme fraiche, så drygade ut med grädde.
✏️ Skrivet av Erna Ruhana
Behöver man inte salta kycklingen?
✏️ Skrivet av Tess
Intressant rätt! I Kina finns en liknande där de lagar kyckling (helst vingar) i coca cola, soja, ingefära, stjärnanis och vårlök. Prova det vettja!
✏️ Skrivet av Frida
när jag gör kycklingen har jag soya o kycklingbuljontärning i oxå....blir mustigare
✏️ Skrivet av Fredrik
väldans gott. lite viltigt

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest