Hallonkladdkaka

Mycket god och enkel kladdkaka med hallon. Jag vill verkligen rekommendera att tillsätta citronarom eller rivet skal av citron enligt receptet eftersom det ger hallonkladdkakan en extra god smak.
hallonkladdkaka
Mycket gott och enkelt recept på hallonkladdkaka.
Timglas Tid: 40 min varav 25 min i ugnen
Portioner 8-10 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kladdkaka = 10 bitar (70 g): 223 kalorier, 31 g kolhydrater, 10 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.

    instruktion steg 1 hallonkladdkaka
    Smält smöret.
  2. Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.

    instruktion steg 2 hallonkladdkaka
    Vispa ner ägg, strösocker, vaniljsocker, ev. citron.
  3. Vispa ner vetemjölet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

    instruktion steg 3.1 hallonkladdkaka
    Tillsätt vetemjöl.
    instruktion steg 3.2 hallonkladdkaka
    Vispa.
  4. Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter.

    (Beroende på vad man har för form kan den ev. behöva smörjas och bröas först.)

    instruktion steg 4 hallonkladdkaka
    Häll smeten i formen.
  5. Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).

    • ca 150 g hallon frysta eller färska
    instruktion steg 5 hallonkladdkaka
    Strö över hallon.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 20 minuter eller tills kakan fått lite färg.

    instruktion steg 6 hallonkladdkaka
    Grädda i ugnen.
  7. Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.

    instruktion steg 7.1 hallonkladdkaka
    Låt svalna.
    instruktion steg 7.2 hallonkladdkaka
    Hallonkladdkakan har svalnat.
  8. Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.

    instruktion steg 8.1 hallonkladdkaka
    Servera.
    instruktion steg 8.2 hallonkladdkaka
    En bit hallonkladdkaka.

servera Serveringstips:

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Går bra att frysa. Håller sig minst 4 dagar i rumstemperatur och minst en vecka i kylskåp.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Vanessa
Brukar göra denna utan hallonen i dubbel sats och byta ut strösockret till rårörsocker för supergoda blondies! Eventuellt kan man isf använda 3 ägg, beroende på vilken form man använder kan det ta upp till en timme att grädda.
✏️ Skrivet av Lillian
Helt fantastiskt! Min klar favorit, bättre än så här kan det inte bli!

Så duktig du är! Alla recept är skrivna i klar språk inkl bilder - kan bara inte misslyckats! Upptäckte dina recept nyligen och har definitivt hittat rätt! Tack att du har lagt ner så mycket jobb och att du delar med dig!
Lycka till i fortsättningen!
✏️ Skrivet av kiwi
Hej Susanne!
Kan man byta ut hallonen mot jordgubbar?
💬 Svar till Tamara ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om den! 😊 Ja visst är det gott med citronsmaken, den gör mer än man kanske kan tro innan man provat! 😊
✏️ Skrivet av Tamara
Jätte gott!! Det är kladdkaka och inte sockerkaka det bör vara kladdig! Älskade citron smaken med hallon! Tack för receptet!!

Visa alla kommentarer