Förvälla kantareller gör man för att kunna spara svampen till ett senare tillfälle. Syftet är att få ur vätskan ur svampen. Förvälld svamp kan sedan frysas. Senare kan den förvällda svampen tas upp ur frysen och t.ex. stekas och ätas på smörgås eller användas till svampsås eller stuvning.
Tid: 30 minuter
Räcker till sås för 4 personer
Näringsvärde per portion (100 g): 24 kalorier, 2 g kolhydrater, 0 g fett, 2 g protein
Förvällda kantarellers recept var tydlig att följa, det blev perfekt!! ,
Tack så mycket!
✏️Skrivet av Svampen
När jag förväller svamp så brukar jag inte steka torr svampen utan spar vattnet som stekt ur svampen och använder det när man fryser in den, då riskerar svampen inte att bli torr och jag tycker det blir mer svampsmak kvar. När jag sen ska använda svampen steker jag naturligtvis torr den.