Klassiska goda småkakor med mandel. Det här är ett enkelt recept på Finska pinnar, en ljuvligt god mördegskaka med mandel och pärlsocker på! Kakorna blir spröda och goda, passar perfekt till fikat!
Tid: 2 timmar varav 1 timme i kylskåp
54 st
Näringsvärde per kaka (12 g): 59 kalorier, 5 g kolhydrater, 4 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
175 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion
Baka Finska Pinnar så här:
Hållbarhet och förvaring:
Förvara Finska Pinnar på samma sätt som andra småkakor t.ex. i plåtburkar med lock där de håller sig minst 2 veckor i rumstemperatur. De går även bra att frysa och där håller de sig minst 3 månader.
Ursäkta om jag redan kommenterat detta, men varför inte ha alla ingredienser i vikt och volym? Varför är det nästan alltid strösocker som det saknas vikt för? Det är inte bara på denna sidan.
✏️Skrivet av Camilla
Hej!
Jag ville bara säga ett stort TACK för den här bloggen, jag misslyckades med bakning varenda gång jag försökte mig på det tills jag hittade din blogg! Igår var jag dum nog att följa ett annat recept och misslyckades igen, så nu ska jag söka efter det på din blogg istället! Tack, tack, tack!
✏️Skrivet av Raimo
Hej.
Jag tycker att det är för mycket mjöl. 4,5 dl mjöl till 200 g smör vore lagom men sen tillkommer nästan en dl mandelmjöl. (50 g sötmandel)
En noggrann beskrivning men sockret, vart tog det vägen? Skall det bara mätas upp?
⭐
webmaster
💬Svar till
Amanda
✏️Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev, då var det säkert därför. Det är ju verkligen olika hur tjocka fingrar man har. Kanske ska jag förtydliga detta genom att komplettera med diameter i centimeter.
💬Svar till
Susanne
✏️Skrivet av Amanda
Ugnen var varm, men jag tror att jag kanske gjorde kakorna för stora. Hade dock svårt att avgöra vad fingertjocka betydde eftersom jag har ganska små händer, så jag tror i så fall att jag överskattade vad normal fingerstorlek var, och att det här ledde till problemet...