Den här goda aiolin är otroligt enkel att göra med en mixerstav. Den görs dessutom på ett helt ägg så man slipper att det blir äggvitor över. Aioli är en krämig, len och fin sås, det är en majonnäs smaksatt med vitlök.
Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
Om aiolin skär sig så kan man rädda den genom att lägga en äggula i en annan skål och sedan tillsätta den skurna aiolin matskedsvis under vispning.
Om du inte har någon stavmixer. Ta då 2 äggulor istället för 1 ägg. Mät upp alla ingredienser utom oljan i en skål. Tillsätt oljan droppvis och vispa kraftigt. (Det går även att använda vanlig mixer till detta.)
LCHF Tips:
Aioli har mycket lågt GI.
Tips för att undvika tillsatser:
Köp dijonsenap utan tillsatser så blir din aioli helt utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven aioli kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 1 månad.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl