⭐ webmaster
Pomeransskal
Recept med Pomeransskal
Näringsvärden
Pomerans är en apelsinliknande citrusfrukt. De är betydligt bittrare och syrligare i smaken än vanliga apelsiner och därför inte goda att äta som de är.
Skalen torkas och används hela eller malda som krydda i bröd, men även som julkrydda i glögg.
Färsk pomerans används som smaksättare i gelé, marmelad, likörer och drinkar.
Omvandling mellan hela pomeransskal och malen
Ett pomeransskal väger ca 3.5 g, vilket motsvarar ca 2 tsk malen pomerans.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pomeransskal.
Energi: | 129 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 25 g |
Protein: | 1.5 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 10.6 g |
Tips och info
Engelskt namn:
bitter orange, seville orange, bigarade orange, sour orangeFinns i affären:
I kryddhyllan finns hela pomeransskal och malda pomeransskal.Hållbarhet och förvaring:
Torrt i rumstemperatur.Pris:
ca 7 kr för en liten påseErsätt med:
Till bröd: brödkryddorDoppebröd
Recept på doppebröd. Ett lättbakat bröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan. Bakas med rågsikt.
Solrosbröd i bakmaskin
Baka gott och nyttigt bröd med bakmaskin. Ett recept med rågmjöl, lantbrödsmjöl, kli, solrosfrön, olivolja m.m.
Vörtbröd
Baka eget jättegott vörtbröd till jul. En mycket god vörtlimpa som är enkel att göra med porter, julmust, nejlikor och pomeransskal.
⭐ webmaster