Kruskakli

kruskakli
Kruskakli, ekologisk från Saltå Kvarn.

Kruskakli är framställt av skaldelarna från vetekorn. Eftersom det mesta av vetekornets näringsämnen sitter i skalet så är kruskakli extra rikt på mineraler och fibrer.

Kruskakli kan blandas i degen vid bakning av bröd. Det kan även strös på gröten och användas i müsli.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kruskakli.

Energi: 269 kcal
Kolhydrater: 25 g
Protein: 13 g
Fett: 5 g
Fibrer: 38 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Kruskakli brukar finnas i närheten av mjöl.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Kruskakli förvaras torrt ej över normal rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Vetekli eller rågkli.

Vad väger kruskakli?

Måttomvandla kruskakli mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

frukostbullar

Frukostbullar

Baka goda och nyttiga frukostbullar. Recept på frukostbröd. Enkla att göra. Går bra att frysa.

klocka Tid: 1 timme 50 minuter varav 70 minuters jäsning och 10 minuter i ugnen
hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Hembakade, goda och saftiga hamburgerbröd som är superenkla att baka själv med detta recept.

klocka Tid: 2 timmar
korvbröd med fullkorn

Korvbröd med fullkorn

Baka dina egna goda korvbröd med fullkorn! Mycket godare, nyttigare och matigare än köpta. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav 45 minuters jobb
Ljust solrosbröd till bakmaskin

Ljust Solrosbröd till bakmaskin

Enkelt recept på ljust solrosbröd som du bakar enkelt i din bakmaskin. Gott att servera till middag.

klocka Tid: 4 timmar
bakmaskin solrosbröd

Solrosbröd i bakmaskin

Baka gott och nyttigt bröd med bakmaskin. Ett recept med rågmjöl, lantbrödsmjöl, kli, solrosfrön, olivolja m.m.

klocka Tid: 3 timmar, varav 5 min jobb

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest