Bloggens startsida

Susannes matblogg

Sophia 1 månad

Publicerad 2017-01-08 07:31

Nu är Sophia en månad gammal! Tiden går.

Sophia 1 månad

Hon är fortfarande liten, väger ca 3,5 kg nu och 50,5 cm vilket fortfarande är mindre än storebrors födelsevikt, men han låg ju också 3 veckor längre tid i magen. 

Sophias längd- och viktkurva ser i alla fall bra ut än så länge men man kan ju inte låta bli att jämföra. :) När hon föddes tyckte jag hon var så otroligt liten och lätt och när vi kom hem kändes storebror helt plötsligt jättestor. Men nu börjar jag vänja mig. :) 

När Philip föddes däremot så upplevde jag att hans pappa helt plötsligt fick mycket större huvud, haha. Denna gång har han dock normalstort huvud. :) Jag antar det har att göra med att man får andra referenser när man plötsligt sitter och tittar på en liten bebis en massa timmar per dag?  

Idag har Philip åkt pulka med sin pappa medan jag var inne och gjorde lammstek och ugnsstekt potatis och en enkel sås på skyn. Det blev väldigt gott. Det var ett tag sen jag åt lammstek nu. Köttet blir ju väldigt mört och fint och gott med vitlök och rosmarin. Bara doften som sprider sig i köket när steken är i ugnen. Ahhh... Stek är ju för övrigt ett väldigt tidseffektivt sätt att laga mat! Så bra på många sätt!

lammstekLammstek

Ha det fint så hörs vi snart!
/Susanne

Kommentarer

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Barbro ✏️ Skrivet av Susanne
Ja eller hur! 😍
✏️ Skrivet av Barbro
Vad söt man kan vara.